Assistent Instructeurs
 

Assistant Instructor - Jeet Kune Do

Niels Westerveld (Amsterdam, 16-08-1976) 
 

                  


De eerste kennismaking met Bruce Lee gebeurde op zeer jonge leeftijd met de legendarische film Fist of Fury! Een verslaving was geboren en vanaf dat moment beheerste Martial arts (MA’s) en met name Bruce Lee’s Jeet Kune Do zijn leven. Op 10-jarige leeftijd is de reis begonnen met Goshin Jitsu (GJ). GJ staat bekend als een effectieve zelfverdediging, waarvan de eenvoudigste en meest efficiënte technieken afkomstig zijn van verschillende vechtstijlen. GJ heeft gezorgd voor een goede basis, maar Niels miste iets wat hij even later vond bij de Associatie Wing-Chun Kung-Fu van R. Vogel sr. in Osdorp.

 

Na jaren wisseldiensten gedraaid te hebben in de beveiliging maakte Niels in 2008 de overstap naar de gemeente in de functie van adviseur openbare orde & veiligheid. Dankzij deze wisseling van baan kon Niels zich weer voor de volle 100% inzetten en ging gericht op zoek naar een Jeet Kune Do school. In mei 2008 vond Niels een JKD school in Haarlem waar kleinschalig en op persoonlijk niveau werd getraind. Dat voelde als thuiskomen: de ruimte, de leraar, de lesstof en manier van omgang met elkaar, vol respect! Tot op de dag van vandaag traint Niels daar met veel plezier en vindt het mooist om zijn passie te delen met anderen en iedereen enthousiast te maken over JKD.

 

Dankzij de relatief kleine wereld van JKD heeft Niels via My Own Jeet Kune Do veel verschillende seminars bijgewoond van grote JKD namen van over de hele wereld, als Tim Tackett en Richard Torres, maar ook dichter bij huis als Frans Stroeven en Robin Vader. Niels volgt nauw alle ontwikkelingen op gebied van MA’s  en staat open voor inzichten van verschillende  instructeurs. Eén van de bekendste  JKD-instructeurs van Nederland heeft Niels een mooi compliment gegeven waar hij zichzelf zeker in herkent: “Soms zijn de rollen omgedraaid. Ik heb afgelopen zaterdag veel geleerd van Niels. Zijn enthousiasme, inzet, open mind, focus, manier van trainen en drive. Wat een voorbeeld voor vele”.  

 

Nu dat Niels zelf twee jonge kinderen heeft (dochter en zoon) is het mooi om te zien dat ook zij geïnfecteerd lijken met het MA’s virus. Niels herkent zichzelf in de nieuwe generatie en vindt het mooi om samen met de kids de positieve invloeden van MA’s te benoemen en te vertalen naar het dagelijks leven!


https://jeetkunedohaarlem.wordpress.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Assistant Instructor - Jeet Kune Do

Kabir ten Have

https://www.facebook.com/kadeem.bedie?fref=ts

 

 

Quote

My Own Jeet Kune Do steunt NSGK

MOJKD steunt NSGK

Bruce lee

Bruce Lee

Wing Chun class

Wing Chun

JKD Techniek

JKD Technieken

P.A.T.

Priveles