Wie zijn wij

 

In maart 2008, is de eerste My Own Jeet Kune Do (MOJKD) school geopend in Haarlem door Sifu Ben Tieleman.

Hij heeft het CIOS sportopleiding succesvol afgerond en was altijd al geïnteresseerd in lesgeven en in Martial Art. Nu hij veel ervaring heeft met lesgeven en in Jeet Kune Do, is er een droom van hem uitgekomen.
Hij heeft een Martial Art school geopend, en begeleid anderen naar hun zoektocht van henzelf. Dit zullen zij vertalen d.m.v. vechtkunst. Hierbij staat het mentale en fysieke aspect, gelijk aan elkaar.

Wij staan bekend als een filosofisch vechtkunst.
Hiermee wordt bedoeld dat het filosofische aspect net zo belangrijk is als het lichamelijke aspect binnen de Martial Art. Het lichaam en geest moet in harmonie zijn, om optimaal te kunnen functioneren.
Bij ons leer je met je emoties om te gaan en dit te verwoorden in je ‘’eigen’’ manier van jeet kune do."My own jeet kune do".

 

MOJKD is simpel, direct en effectief. Geen overbodige bewegingen en vage principes.
Je leert jezelf verdedigen op het moment dat jij het nodig hebt.
Ook zijn wij erg gericht op het individu. Er wordt veel aandacht besteed aan ieder persoon, waardoor het beste van hem of haar naar boven komt.

 

Wat maakt MOJKD zo bijzonder:

Er zijn diverse aspecten wat ons bijzonder maakt. Als allereerst is het een nieuw aanpak met betrekking tot sport, filosofie, en het uitten van ‘’jezelf’’ in vechtkunst.

 

Ten tweede zijn de klassen niet groter dan 15 man. Dit heeft als reden, dat door middel van kleinere klassen kan er meer gecoacht worden aan ieder persoon. Hierdoor zullen zij veel meer leren tijdens een les, en wordt er meer aandacht besteedt aan ieder individu.

Ook proberen wij iedereen zo veel mogelijk de principes en technieken van Bruce ‘’zijn’’ jeet kune do bij te brengen, maar houden wij hem of haar niet tegen om hun ‘’eigen’’ manier van jeet kune do te ontdekken.

 

"MOJKD is een reflectie van wat jij bent"
- Ben Tieleman

 

 

Wat ons o.a. onderscheidt van andere Jeet Kune Do scholen binnen Nederland:

1. Wij zijn de eerste Jeet Kune Do school in Noord-Holland sinds 2008. 
2. De eerste Jeet Kune Do school in NL dat intensief 'finger jabs' beoefend op veiligheidsbrillen d.w.v. realistische "pressure" test oefeningen sinds 2008. Ook beoefenen wij dit op andere manieren. Hiervoor werd dat niet gedaan.
3. Wij verzorgen trainingen aan relatieve kleine groepen zodat er meer kwaliteit aangeboden kan worden. Persoonlijke aandacht is bij ons erg belangrijk.

Quote

My Own Jeet Kune Do steunt NSGK

MOJKD steunt NSGK

Bruce lee

Bruce Lee

Wing Chun class

Wing Chun

JKD Techniek

JKD Technieken

P.A.T.

Priveles