Jeet Kune Do, the art of Bruce Lee

 

Bruce Lee overleed in 1973 en vele kennen zijn naam. Hij staat bekend als acteur, en als één van de beste en snelste martial artisten ooit.
Ook wordt hij gerespecteerd door zijn eigen bedachte vechtkunst. Jeet Kune Do, dat nu overal ter wereld wordt onderwezen.

Jeet kune do betekent letterlijk vertaald "weg van de onderscheppende vuist"
Hiermee wordt bedoeld, dat elk aanval wordt onderschept door een tegenaanval.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Jeet Kune Do geen sport, maar een zeer geavanceerde en uiterst effectieve verdedigingskunst.
Doordat JKD rekening houdt met wat het best bij iemand past, kan de student altijd de beste resultaten bereiken waardoor het beste van hem/haar naar boven komt.
Nadat de basistechnieken en technische aspecten zijn behandeld, staat JKD de student toe om zelf de beste elementen te koppellen en verder te ontwikkelen.

JKD is een niet-klassieke, niet traditionele, vechtkunst met een sterke basis van Wing Chun Gung Fu, schermen en westers boksen. Gebaseerd op de principes van simpliciteit, realiteit en individualiteit. Vrij van rituelen en aspecten van sport, ontwikkeld door Bruce Lee voor zelfverdediging op straat.
Lee vond dat Wing Chun een aantal grote beperkingen had en dat de confrontaties onnodig lang duurden. Hij begon de stijl aan te passen, verbeterde de technieken en voegde andere elementen toe. Hij zorgde ervoor dat de bewegingen vloeiender werden en meer gericht op het gevecht zelf.

Bruce Lee bestudeerde ook andere stijlen voor hun zwakheden. Met deze vergaarde kennis bleef hij zijn Jeet Kune Do continue perfectioneren. Hij geloofde dat, zodra je aangevallen werd, je de actie van de aanvaller moest aanvullen. Op deze manier is bijvoorbeeld de kleine, snelle verdediger niet in het nadeel.
Het buitengewone aspect van Jeet Kune Do vinden we in de simpliciteit. Jeet Kune Do is de simpele en directe expressie van persoonlijke gevoelens, met een minimaal gebruik van bewegingen en energie. Jeet kune do is zonder kunstmatigheid en complexiteit, elementen die de mens er vaak onnodig aan toevoegt.
Jeet Kune Do is niet speciaal. Hoe dichter je bij de waarheid van Jeet Kune Do komt, des te meer de eerlijkheid van de persoonlijke expressie naar voren komt.

 

 

I cannot teach you. Only help to explore yourself. Nothing more.
- Bruce Lee

 

Quote

My Own Jeet Kune Do steunt NSGK

MOJKD steunt NSGK

Bruce lee

Bruce Lee

Wing Chun class

Wing Chun

JKD Techniek

JKD Technieken

P.A.T.

Priveles